Hemsedal - Norges beste alpinsenter

Hemsedal skisenter ble i november 2013 kåret til Norges beste skianlegg av avisen Dagens næringsliv.

Skianlegget har et stort antall hytter, leilighetshytter og hoteller og drives av Nordens største eier av skianlegg: Skistar. Skeive ski samarbeider med Hemsedal skisenter og kan presentere tilbud og oppholdspakker slik at deltakerne er samlet i ett område rundt skisenteret.

Skandinavias mest snøsikre skianlegg

Hemsedal Skisenter er Norges beste skianlegg, som ligger høyt til i fjellet og ned i dalen. Skianlegget åpner i november og holder åpent hver dag frem til første helgen i mai. April er ofte den beste perioden med sol og stabilt vær som innbyr til å sitte ute, eller bruke de flotte skimulighetene.

Ankomst til Hemsedal

Reisen til Hemsedal tar ca 3,5 timer fra Oslo, avhengig av trafikk og føreforhold. Det går busser til Hemsedal fra Gardermoen, Oslo, Drammen, Bergen. Du kan også ta tog (fra Oslo eller Bergen) til Gol og så buss til Hemsedal (ca 25 minutter).

Skikjøring


  • 52 nedfarter (fra veldig lette til vanskelige)
  • 24 heiser
  • Lengste nedfart: 6000 meter
  • Høydeforskjell: 810 meter
  • Høyeste preparerte punkt: 1450 moh
  • Antall maskinpreparerte løyper i skog- og dalterreng: 120 km
  • Antall høyfjellsløyper (stikket/scooterkjørt): 90 km
  • Flotte frikjørings- og off-pist muligheter
  • Flere terrengparker
  • 224 km til Oslo, 275 km til Bergen
"Varierte traseer, stor park og gode frikjøringsmuligheter akkompagnert av østlandsnatur på sitt villeste taler for seg. Hemsedal er ikke best på alt, men har mye av det meste."

Av Dagens næringsliv ble Hemsedal i november 2009 og 2011 kåret til Norges beste skianlegg. Med sine 6000 sengeplasser er det Norges største.

Alpinski og snøbrett

 Hemsedal Skisenter har vinter-Norges høyeste preparerte skibakker med Totten på 1450 moh, Hamaren på 1444 moh og Røgjin på 1370 moh. Stabilt kaldt Norsk klima gjør Hemsedal til en av Europas mest snøsikre destinasjoner, med en nesten 6 måneder lang skisesong. 16. april i 2008 var det fremdeles 90 cm snø på toppen og 75 cm i bunnen.

Alle løyper henger sammen! Man kan gå fra Storevatnet til Bjøberg ca 60 km en vei. Man kan også følge skiheis i Hemsedal Skisenter og i Solheisen for å komme opp til høyfjellsløypene.

Langrenn

Hemsedal har et godt preparert langrennsnett i skogsterreng, i dalen og på høyfjellet, med over 130 km daglig preparerte langrennsløyper (noe mer begrenset april). Totalt har Hemsedal 210 km med løyper. Løypekart for langrenn.

Skischool Hemsedal

Med festivalpass 25% rabatt
Skischool Hemsedal har i vintersesongen ca 40 skilærere og skiinstruktører i sin stab. Velg mellom privatkurs eller gruppekurs. Skiskolen underviser alle aldersgrupper, på alle nivå og i alle skigrener.

Skistar Skirental Hemsedal

Med festivalpass 20% rabatt
Hemsedal Skisenter har 2 skiutleier hvor du kan leie utstyr for alpint, snowboard og langrenn, samt få preppet eget utstyr.

Klær og utstyr

Skistar Sportshop Hemsedal Hemsedal Skisenters har egen sportsbutikk med stort utvalg av utstyr, klær og tilbehør for ski og snowboard. Sportshop Hemsedal utfører også støveltilpassing og utblokking.